Basiscursus Standaard Arabisch

Basiscursus Standaard Arabisch (voor beginners)

Welkom naar deze cursus Arabisch voor beginners. Misschien wil je Arabisch leren omdat je in Arabische landen wil reizen, zaken wil doen met Arabisch sprekende zakenmensen, in een Arabisch land wil werken, in Europa vaak in aanraking komt met mensen uit Arabische landen, voor liefde, voor een andere doel of gewoon omdat het een nieuwjaarsvoornemen was om een nieuwe taal te leren en dat is nu Arabisch geworden.

Arabisch is de officiele taal van veel landen in het Midden Oosten en het wordt wereldwijd, ook in het Westen, door veel mensen gesproken. Vanzelfsprekend worden er verschillende Arabische landen verschillende dialecten gesproken, de bekendste waarvan zijn het Egyptische, het Syrische, het Midden-Oosten, het Libanese, het Marokkaanse dialect en het dialect van de Golfstaten. Maar het standaard Arabisch is in alle Arabische landen de schrijftaal (dus de taal van kranten, websites, boeken, formulieren, brieven, officiele bijeenkomsten etc.) en met veel mensen kan je het ook op straat spreken, want met een paar woorden zullen ze het weten dat je geen dialect maar standaard Arabisch spreekt. Het leren van Standaar Arabisch is ook een goede en onvermijdelijke eerste stap als je doel is om uiteindelijk een of meer dialecten te leren.

Deze basiscursus Standaard Arabisch heeft 10 lessen, een les per week, elke les duurt 1,5 uur en wordt momenteel aangeboden in Groningen, Zwolle en Leeuwarden. De kosten zijn € 180 (incl. btw). Lesmateriaal is inbegrepen. Deze basiscursus is voor mensen die nog geen kennis hebben van Arabisch.

Hoe kan je je inschrijven voor de cursus Standaard Arabisch?

Je kan je vrijblijvend aanmelden door het contactformulier in te vullen en te verzenden. Geef alsjeblieft duidelijk aan of je de cursus in Zwolle, Groningen of Leeuwarden wil volgen en op welke dagen en tijden je de cursus wenst te volgen.

Deze aanmelding is slechts blijk van je interesse in de cursus. Zodra er voldoendende aanmeldingen zijn en een groep gevormd kan worden om de cursus in te plannen, zal ik dit doen. Vervolgens krijg je een mailtje met de datum, tijd en locatie van de cursus, met een uitnodiging om je in te schrijven. Als je op die datum en tijd de cursus kan en wil doen, kan je je inschrijven. Met het voldaan van de factuur van € 180 uur sta je ingeschreven en krijg je meer details en het lesmateriaal.

Het is mogelijk dat er op een locatie meer aanmeldingen zijn en de cursus snel gestart kan worden, maar op een andere het wel een tijd duurt. In alle gevallen word je op de hoogte gehouden van de eerste volgende cursus.

De eerste les begint met het leren van het alfabet en zinnen die je in het dagelijks leven nodig hebt. De lessen worden op een prettige en toegankelijke manier gegeven. Tegen het einde van de cursus moet je in staat zijn om makkelijke gesprekken te voeren en korte teksten te lezen.

Vul dus het contactformulier rechtsboven in. We zien binnenkort in je eerste Arabische klas!