Cultureel / deskundig advies Afghanistan, Pakistan

Cultureel / deskundig advies Afghanistan, Pakistan, Pashto, Urdu, Dari, politiek, terrorisme

Voor cultureel / deskundig advies over de situatie in Afghanistan en / of Pakistan, de grensgebieden tussen Pakistan en Afghanistan, Pakistan en India, Afghanistan en Iran enzovoort, de veiligheidssituatie, het terrorisme, de politieke- en/of conflictgroepen, de stammen en stamconflicten, religieuze overtuigingen, situatie van vrouwen, kinderen, bekeerlingen, homoseksuelen en minderheden, het onderwijssysteem en andere aspecten, de democratie, politiek, talen en dialecten, documenten en verklaringen enz. kunt u gerust contact opnemen voor informatie. U kunt het beste gebruik maken van dit contactformulier.

Geef alstublieft duidelijk aan wat voor informatie/advies u wenst te vinden en geef zo veel mogelijk details door opdat ik u sneller en effectiever kan helpen. Nadat uw aanvraag binnen is, zal ik zo snel mogelijk contact opnemen met u.

Over mij

Ik heb tot juni 2010 in Afghanistan en Pakistan als journalist, analist en linguïst gewerkt. Ik ben geboren in Kondoz (Kunduz), maar opgegroeid in het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan en aldaar 5 tot 6 jaar op de Koranschool gezeten. De Koranschool heb ik uiteindelijk verlaten nadat ik me realiseerde dat de Koranscholen in Pakistan alleen maar geweld predikten en haat zaaiden tegen iedereen die het niet eens was met hun eigen interpretatie van het geloof. In het grensgebied, in vluchtelingenkampen, en later ook in de steden heb ik veel extremistische groepen van dichtbij gezien en meegemaakt.

Vervolgens ben ik in de journalistiek terecht gekomen en journalistiek bedrijven in een conflictzone betekent niets anders dan het conflict met extra gevaar aan den lijve ondervinden. Toen ik naar Kabul verhuisde, ging ik daar naast mijn journalistieke werk ook als analist werken bij een onderzoeksbureau.

Tegelijkertijd was ik al deze tijd tevens actief in de literaire kringen en heb literaire werken geproduceerd. Twee van mijn boeken waren in die tijd in Peshawar en eentje later in Kabul uitgegeven. Alle drie had ik in het Pashto geschreven. Daarnaast heb ik duizenden artikelen geschreven voor kranten, tijdschriften, websites, enz.